Parlamentul European al Întreprinderilor ™ (EPE 2018) Ediţia a V-a, 10 octombrie 2018, Bruxelles

Parlamentul European al Întreprinderilor ™ (EPE 2018)

Ediţia a V-a

10 octombrie 2018, Bruxelles

EUROCHAMBRES organizează o dată la doi ani Parlamentul European al Întreprinderilor ™ (EPE 2018), unde se reunesc peste 750 de bărbați și femei de afaceri, din 45 de țări europene, care au ocazia de a deveni “membri” ai Parlamentului European pentru o zi. Parlamentul European al Întreprinderilor este cel mai mare eveniment la nivelul UE.

Obiective:

  • EPE urmărește să aducă companiile și instituțiile față în față pentru o zi, pentru a spori înțelegerea reciprocă.
  • EPE reprezintă o oportunitate unică pentru întreprinderi de a purta dezbateri directe cu înalți reprezentanți ai instituțiilor UE și de a le oferi acestora un feedback direct privind politicile UE.

Participanți:

EPE este compus din același număr de antreprenori ca al deputaților în Parlamentul European și urmează aceeași defalcare pe țări.

Astfel, 751 antreprenori care formează membrii EPE se reunesc în locația simbolică a Parlamentului European. Totodată, participă și 23 de companii din țări din afara UE.

În timpul evenimentului,antreprenorii pot să îşi exercite dreptul de vot asupra aspectelor majore  legate de legislaţia UE. Rezultatele voturilor sunt prezentate de către EUROCHAMBRES interlocutorilor din instituţiile UE ca “vocea întreprinderilor europene”.

Parlamentul European al Întreprinderilor ™ este organizat în colaborare cu organizaţiile membre ale EUROCHAMBRES.

Camera de Comerţ şi Industrie a RM ca membru al EUROCHAMBRES beneficiază de un număr limitat de locuri la eveniment. Astfel, rugăm agenţii economici interesaţi să completeze formularul de participare. Formularul poate fi solicitat la adresa de e-mail: [email protected]. Participarea este gratuită!

Scurt istoric:

Prima ediție a EPE a fost organizată la 14 octombrie 2008 cu ocazia celei de-a 50-a aniversare a EUROCHAMBRES.

Conceptul “Parlamentul European al Întreprinderilor” a luat naștere din considerația că există un decalaj între instituțiile europene și principalii actori ai creșterii economice, antreprenorii și că, în consecință, legislatorii europeni nu iau în considerare suficient preocupările antreprenorilor.

Pe de altă parte, întreprinderile sunt în mare parte nefamiliare cu rolul și funcționarea Uniunii Europene și cu semnificația pe care deciziile instituțiilor le pot avea asupra activităților și rezultatelor lor.

EPE oferă cuvântul întreprinzătorilor europeni. Acest lucru evidențiază “democrația economică” a Camerelor de Comerț și Industrie prin reprezentarea și structura lor.

Distribuie acest articol: