29 de întreprinzători de pe ambele maluri ale râului Nistru însoțiți de factori de decizie din țara noastră au participat la Forumul Economic Republica Moldova-Austria, la Viena

Miercuri, 11 octombrie curent, 29 de întreprinzători de pe ambele maluri ale râului Nistru și cca 35 din Austria au participat la Forumul Economic Republica Moldova – Austria, organizat la Viena.

La eveniment au fost prezenți: Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii RM, E.S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Austria Victor Osipov, Vicepreședintele CCI Mihai Bîlbă, Vicepreședintele Camerei Economice din Austria Richards Schenz, ș.a.

În discursurile de deschidere a forumului de afaceri, factorii de decizie din cele două state au accentuat importanța dezvoltării relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Austria, inițierii unor noi proiecte investiționale bilaterale, precum și stabilirii parteneriatelor durabile dintre agenții economici din ambele state.

Forumul Economic Republica Moldova-Austria s-a încheiat cu întrevederi B2B între agenții economici din cele două state. Programul de afaceri în Austria va continua cu vizite la companii austriece în vederea preluării bunelor practici în domeniul managementului, a extinderii exportului și a dezvoltării parteneriatelor comerciale între Moldova și Austria.

Vizita în Austria a reprezentanților mediului de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru, este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI), în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Notă: Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților comunităților locale, mediului de afaceri și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățire a infrastructurii. În cadrul Programului, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, alți peste 200 de specialiști au beneficiat de instruire în domeniile eficiență energetică, inițiere a afacerii, gastronomie.

Distribuie acest articol: