4 colaboratori ai CCI au făcut schimb de experiență cu instituții similare din Cehia şi Bruxelles

Colaboratorii Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova au efectuat o vizită de studiu la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Cehe, unde au preluat cele mai bune practici și experiențe ale CCI Cehia şi CCI Bruxelles. Vizita a avut în perioada  5- 7 aprilie a.c. în cadrul proiectului EUROCHAMBRES East Invest 2, programul TWINNING, finanţat de Uniunea Europeană.

Delegaţia Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a fost compusă din 4 membri, şefi de departamente şi specialişti implicaţi în organizarea expoziţiilor, evenimentelor de afaceri, dezvoltarea mediului de business, servicii de suport business precum şi alte activităţi camerale.  Aceştia au avut oportunitatea să afle despre bunele practici din instituţiile partenere din Cehia şi Bruxelles în următoarele domenii: lucrul cu membrii, relaţii cu publicul, comunicarea cu presa,  internaţionalizarea afacerilor, seminare tematice, colaborări cu agenţii internaţionali şi alte servicii inovative.

Vizita de lucru în Cehia a contribuit la consolidarea capacităţilor Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova de a servi comunitatea de afaceri din ţara noastră şi de a atinge scopurile proiectului East Invest 2, prin dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor prestate membrilor.  Camera sprijină astfel  dezvoltarea unui mediu economic  favorabil și unui sectorul privat competitiv, lucru care va duce la  creșterea fluxurilor comerciale și a investițiilor între statele membre ale UE și vecinătatea estică.

Distribuie acest articol: