CCI a RM te invită la Expoziția Internațională de Construcții, Materiale de Construcții și Tehnologii – Turkeybuild Istanbul 2019

Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova în cooperare cu Oficiul Consilierului Comercial al Ambasadei Turciei în Republica Moldova, sub egida Ministerului Economiei al Republicii Turcia invită agenţii economici să participe la Misiunea Cumpărătorului organizată în cadrul Expoziției Internaționale de Construcții, Materiale de Construcții și Tehnologii – Turkeybuild Istanbul 2019. Evenimentul va avea loc la Istanbul (Turcia) în perioada 17 – 20 iunie 2019.

CCI a RM a participat la Conferința ”Skills for Jobs”

În cadrul panelului 5 ”Cum pot competențele extinde oportunitățile de angajare ale cetățenilor moldoveni?”, au fost organizate discuții privind politicile naționale de conectare a dezvoltării competențelor la nevoile pieței muncii și a cooperării cu sectorul privat. În acest context, Sergiu Harea a vorbit despre oportunitățile pe care le oferă instituția camerală mediului de afaceri, pentru a contribui la creșterea numărului de angajați și dezvoltarea domeniului socio-economic al Republicii Moldova.

Peste 180  antreprenori autohtoni interesați de cultivarea alunului în Republica Moldova

Conferința a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu grupul de antreprenori InteligentAGRO (Republica Moldova) și Azienda Vivaistica Negro Carlo (Italia), cu suportul Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere care își propun să aducă cultura alunului în spațiul culturilor agricole de valoare înaltă cultivate în Republica Moldova.

Programul “Orizont 2020”

Programul “Orizont 2020” reunește toate programele de finanțare exitente ale Uniunii Europene în materie de cercetare și inovare. Programul-cadru european pentru cercetare şi inovare „Orizont 2020″ dispune de un buget de 80 de miliarde de euro şi urmăreşte în mod sistematic finanţarea proiectelor capabile să ducă la îndeplinirea obiectivelor tehnice, ştiinţifice, educaţionale şi sociale asumate de statele…

GHID – Organizarea și implementarea Programelor de Învățământ Dual pentru Agenții economici

Ghidul este realizat în cadrul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ) în cadrul cooperării germane și co-finanțat de Agenția de Cooperare și Dezvoltare a Eleveției (SDC).