O nouă fabrică lansată în Chișinău va fi promovată la Expoziția națională ”Fabricat în Moldova”

Până acum, fabrica a stabilit parteneriate de încredere cu mai mulți parteneri din UE, Italia, Polonia, România. Întreprinderea va produce becuri, tuburi și panouri LED, produsele fiind proiectate și dezvoltate în propriul Departament de cercetare și proiectare al fabricii, în conformitate cu toate normele și standardele Uniunii Europene.

Companii autohtone din domeniul construcții și eficiență energetică participă la o Misiune Economică în România

Delegația din Republica Moldova, condusă de Mihai Bîlba, vicepreședintele CCI a RM, a participat la o Misiune Economică la Iași, în cadrul căreia a făcut schimb de bune practici și s-au familiarizat cu noi soluții pentru implementarea proiectelor. De asemenea, delegația a participat și la întâlniri de afaceri cu companii din domeniul construcțiilor, din Piatra Neamț.

CCI a RM te invită la Expoziția ”Food Expo Greece”

La misiune sunt așteptați să participe reprezentanții rețelelor comerciale internaționale de produse alimentare, importatorii și distribuitorii de produse agro-alimentare, agenții economici implicați în domeniul alimentației, dar și toți cei cu adevărat interesați să stabilească relații comerciale cu producătorii greci. Condiția obligatorie este deținerea unei pagini web de către companie.

Ședința Biroului Executiv din 26 noiembrie 2019

Marți, 26 noiembrie 2019, la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a desfășurat Ședința Biroului Executiv, în cadrul căreia au fost examinate și aprobate decizii privind activitatea structurilor camerale pe parcursul acestui an, precum și calendarul expozițional pentru anul 2020.

De asemenea, a fost stabilită data desfășurării ședinței Consiliului CCI a RM.

Agenții economici autohtoni au participat la un eveniment de prezentare a perspectivelor de cooperare moldo-bulgare în domeniul produselor alimentare și băuturilor

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Ambasada Republicii Bulgaria în Republica Moldova și Oficiul Economico-Comercial au organizat o prezentare de ”Produse alimentare și băuturi din Bulgaria”. La eveniment au fost prezenți Sergiu Harea, președintele CCI a RM, Petar Valov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în Republica Moldova, Consilierul Comercial al Ambasadei Bulgaria în Republica Moldova Bronislav Denev și antreprenori din țara noastră și din Bulgaria.

Ziua Învățământului Dual la Chișinău

Ediția din Chișinău a fost organizată sub forma unei expoziții cu ateliere informative și interactive pentru tineri. Astfel, toți vizitatorii evenimentului au avut posibilitatea să participe la atelierele științifice și distractive, fie că sunt iubitorii de roboți și jocuri la calculator, curioși de a cunoaște secretele electricienilor și montatorilor, bucătarilor sau a cofetarilor.

Conferința Națională „Guvernare eficientă şi viabilă a instituțiilor de învățământ profesional tehnic”

În cea de-a doua zi a conferinței sunt organizate 5 ateliere practice: Integrarea absolvenţilor din învățământul profesional tehnic în câmpul muncii şi menţinerea lor la locul de muncă; Centrele de excelenţă: O nouă etapă în dezvoltare – Programe de formare continuă (domenii, calitate, reglementări); Activitățile antreprenoriale – principalele provocări și soluții; Trecerea la autogestiune financiar-economică – analiza situației la zi și oportunitățile pentru viitor. Formula de finanţare, statele de personal, posibilități de optimizare și Asigurarea sinergiei dintre proiectele din domeniul învățământului profesional tehnic.