CCI a RM și ANSA vor coopera în vederea promovării mediului de afaceri și valorificării produselor autohtone

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a semnat astăzi un Acord de cooperare cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în scopul stabilirii unei colaborări durabile între părți, în vederea asigurării siguranței alimentelor, respectării cadrului legislativ național în domeniul siguranței alimentelor, care va permite consumatorilor să-și exercite drepturile respective și să beneficieze de pe urma lor.

Conform actului semnat, CCI a RM și ANSA vor coopera în următoarele domenii de activitate: realizarea de programe, proiecte în domeniul siguranței alimentelor; contribuirea la procesul de conștientizare a dreptului fiecărui consumator de a obține informații complete și veridice despre alimentele comercializate organizarea cursurilor de instruire, misiuni economice ce au drept scop informarea mediului de afaceri despre cerințele import-export a produselor alimentare etc.

În cadrul evenimentului, Sergiu Harea, Președintele CCI a RM a declarat că instituția camerală are drept scop facilitarea comerțului și promovarea produselor naționale atât în țară, cât și peste hotare. „Prin evenimente de susținere a businessului, cum ar fi expoziții, târguri, mese rotunde, seminare etc., promovăm producătorul autohton, însă pentru aceasta avem nevoie și de parteneri puternici. De aceea, semnarea unui Acord de cooperare între instituțiile noastre  va permite atât CCI a RM și ANSA să ofere mediului de afaceri servicii, potrivit cadrului legislativ național în domeniul siguranței alimentelor, cât și să promoveze produsele autohtone în țară și peste hotare”, a mai spus Președintele Camerei.

Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi și-a manifestat dorința de conlucrare cu CCI a RM, ceea ce ar oferi servicii mult mai profesionale, reducerea timpului necesar pentru conformarea formalităților existente.

În urma Acordului semnat, părțile au convenit ca în cadrul Expoziției naționale “FABRICAT ÎN MOLDOVA 2018”, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor să participe cu un stand și să organizeze un eveniment de informare a businessmenilor despre siguranța alimentelor, import, export etc.

Distribuie acest articol: