CCI a RM și SA „ROMCONTROL” România vor coopera în domeniul serviciilor de inspecție a mărfurilor

Marți, 8 noiembrie 2017, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a avut o întrevederea de lucru cu reprezentanții SA „ROMCONTROL” România.

În conformitate cu Direcțiile prioritare de activitate ale Camerei de Comerț și Industrie a Republica Moldova pentru anii 2017-2022, una din activitățile de bază este extinderea spectrului de servicii ale CCI a RM prin implementarea serviciilor în domeniul inspecției calității și cantității mărfurilor.

În cadrul întâlnirii de astăzi, Sergiu Harea, președintele CCI a prezentat activitatea Departamentului expertiză, evaluare,  certificare și suport afaceri, specificând despre deschiderea de cooperare a instituției camerale cu organizații ce prestează servicii similare din țara vecină.

Cristian Mihai Paul, director general SA „ROMCONTROL” a vorbit despre experiența de peste 60 de ani a companiei, în inspecția calitativă și cantitativă a produselor și serviciilor din România, standardele și procedurile aplicabile în statul vecin. De asemenea, Cristian Mihai Paul a menționat că SA „ROMCONTROL” a activat în subordinea Camerei de Comerț și Industrie a României, ca unicul organism romanesc specializat în controlul mărfurilor, iar din 1991 este o societate pe acțiuni care și-a extins portofoliul cu evaluări de proprietăți, expertize tehnice, certificarea calității în conformitate cu standardele ISO, securizarea creditelor bancare și nu numai. În prezent, instituția asigură servicii de inspecție calitativă, cantitativă și de laborator pentru numeroase domenii de activitate (agricultură, produse petroliere, produse petrochimice și chimie etc.) și dispune de o rețea națională de 20 de agenții și 3 laboratoare în principalele orașe ale tării.

În contextul celor menționate, părțile au confirmat necesitatea încheierii unui Acord de colaborare, privind schimbul de experiență, perfecționarea specialiștilor și colaborare prin prestarea serviciilor de inspecție pe teritoriul Republicii Moldova.

Distribuie acest articol: