CCI a RM va coopera cu Centrul Internațional de Comerț pentru implementarea unui nou proiect în țara noastră

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Centrului Internațional de Comerț (ITC) pentru a discuta despre implementarea Proiectului “The Eastern Partnership: Ready to Trade – an EU4Business Initiative”, de care vor beneficia țările parteneriatui estic- Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ukraina.

Proiectul care va fi lansat în martie 2018 și va fi implementat pe parcursul a 3 ani, este focusat pe consolidarea capacităților de export în UE a întreprinderilor mici și mijlocii.

Președintele CCI a RM Sergiu Harea a vorbit despre rolul Camerei, domeniile de export prioritare pentru țara noastră și potențialul de creștere a comerțului autohton.

Conform experților ITC, Uniuniea Europenă va acorda șase milioane de euro- câte un milioan euro pentru toate cele șase state, pentru implementarea proiectului. De asemenea, va fi acordată asistența companilor în conformarea producției cerințelor UE, promovarea mărfurilor precum și asistență asociațiilor de business care oferă asistență companiilor.

La finalul întrevederii, Sergiu Harea a dat asigurări că CCI a RM va colabora cu ITC pentru a oferi suport membrilor săi în promovarea produselor autohtone pe piețele UE.

Distribuie acest articol: