CCI a RM va intensifica relațiile de cooperare cu Camera de Comerț nipono-română din orașul Tokio

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu HAREA a avut o întrevedere cu Fumiya SAKOW, președintele Camerei de Comerț nipono-română din orașul Tokio (RoCCIJa).

În cadrul întâlnirii cei doi omologi au trecut în revistă activitățile organizate și specificul instituțiilor camerale. Fumiya SAKOW a menționat că RoCCIJa acordă asistenţă persoanelor interesate de dezvoltarea relațiilor economice și culturale dintre România și Japonia. În acest context, Sergiu HAREA la invitat pe președintele RoCCIJa să viziteze, împreună cu membrii instituției din România, expoziția “Republica Moldova Prezintă” care se va desfășura în perioada 15-17 iunie a.c, în Piața Sfatului din Brașov, România.

De asemenea, s-a  discutat despre organizarea unei misiuni economice cu participarea mediului de afaceri din țara noastră și Japonia.

Notă: Conform datelor Biroului Național de Statistică, comerţul extern cu Japonia pentru anul 2017 a înregistrat suma de 38,5 milioane dolari SUA, fiind în creştere cu circa 33% comparativ cu anul 2016.

Exporturile în Japonia în anul 2017 au constituit 1,05 milioane dolari SUA, majorându-se cu 27% comparativ cu anul 2016.

Importurile din Japonia în anul 2017 au fost de 37,5 milioane dolari SUA, în creştere cu peste 33% în raport cu anul 2016.

Distribuie acest articol: