Italia consolidează relațiile economice cu Republica Moldova

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea s-a întâlnit marți, 5 decembrie a.c cu E.S Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova Valeria Biagiotti și directorul general al Institutului de Comerț Exterior din București, România, Luca Gentile.

În cadrul întâlnirii, președintele CCI a vorbit despre activitățile organizate de instituția camerală în ultima perioadă. Totodată, Sergiu Harea i-a invitat să viziteze Expoziția națională ”Fabricat în Moldova 2018” pentru a cunoaște produsele naționale și producătorii autohtoni.

Oficialii au salutat organizarea acestui eveniment, iar Ambasadoarea Italiei în țara noastră a declarat că va convoca o delegație de antreprenori italieni pentru a lua parte la expoziție, considerând că este o ocazie favorabilă pentru stabilirea unor noi relații de colaborare economice între Italia și Republica Moldova.

În urma acestei întrevederi s-a stabilit ca în primăvara anului 2018 să se organizeze o misiune economică în Italia care are drept scop asigurarea interacțiunii dintre agenții economici, dinamizarea relațiilor comerciale și promovarea obiectivelor economice ale celor două state.

Potrivit BNM, exportul produselor din Republica Moldova către Italia a constituit 159,258.86 milioane dolari SUA, iar importul este de 242,544.58 milioane dolari SUA.

Distribuie acest articol: