Oportunitățile oferite de CCI a RM mediului de afaceri au fost prezentate în cadrul evenimentului ImpEx

Marți, 5 decembrie a.c președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea a participat la evenimentul ImpEx, organizat de BC ”MOBIASBANCA- Groupe Societe Generale”. La eveniment s-au întrunit cele mai mari companii de import și export din domeniul comerțului internațional, din Republica Moldova.

Cu această ocazie, președintele Camerei a prezentat potențialul, oportunitățile și impactul organizației pentru mediul de afacere din Republica Moldova și alte state. Sergiu Harea a menționat faptul că CCI folosește o serie de modalități pentru a susține agenții economici autohtoni. Printre exemplele enumerate s-a evidențiat  Expoziția națională „Fabricat în Moldova” care se desfășoară în fiecare an și în cadrul careia se reunesc în jur de 350 de companii, instituții și organizații din toate ramurile economiei naționale.

Expoziția ”Republica Moldova Prezintă” este un alt eveniment ce reprezintă un mijloc de promovare a poducătorilor autohtoni și a imaginii țării la nivel internațional. Standul țării noastre ne-a prezentat produsele la evenimnte din România, Republica Belarus, Polonia, iar în perioada următoare se preconizează în Ucraina, Rusia, etc.

De asemenea, președintele CCI a vorbit și despre proiecte naționale și internaționale organizate în cooperare cu PNUD, GIZ ș.a care au drept scop instruirea agenților economici și a tinerilor specialiști în diverse domenii, inclusiv a antreprenorilor care desfășoară activități comerciale externe.

Programul Internațional ”Misiunea Cumpărătorului” este o altă posibilitate de inițiere a parteneriatelor și de semnare a contractelor cu reprezentanții companiilor din străinătate. Acest eveniment se organizează în fiecare an în Turcia pentru schimbul de experiență și familiarizarea cu noi procese de producție și tehnologii.

ImpEx a fost organizată pentru al cincilea an consecutiv de BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A.

Distribuie acest articol: