Peste 40 de agenți economici autohtoni și belaruși au participat la Forumul oamenilor de afaceri Republica Moldova-Belarus

Astăzi, la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a desfășurat Forumul oamenilor de afaceri Republica Moldova-Belarus, la care au participat peste 40 de agenți economici din cele două state.

Evenimentul a avut drept scop intensificarea relațiilor de colaborare dintre întreprinzătorii moldoveni și belaruși.

Potrivit președintelui CCI a RM Sergiu Harea, relațiile bilaterale dintre statele noastre se intensifică de la an la an, iar instituția camerală din țara noastră are o colaborare strânsă cu Camerele din Belarus.

Forumul face parte din programul de afaceri al Expoziției naționale „Fabricat în Moldova“ 2018.

Programul forumului a inclus și întrevederi B2B.

Din componența delegației din Republica Belarus au făcut parte reprezentanții filialei Minsk, Gomel a CCI Belarus precum şi companii din Belarus, având următoarele domenii de activitate: fabricarea utilajelor de prelucrare a metalelor, liniilor automate; fabricarea traverselor de lemn, semitraverselor, etc.;  fabricarea și reparația vagoanelor de pasageri, vagoanelor cu destinație specială;  fabricarea pieselor de schimb; fabricarea țevilor din oțel, conductelor de apă și gaze din oțel, profilurilor din oțel, încălzitoare de aer, etc.; fabricarea cablului pentru grădinărit de rezistență înaltă, producerea cablului din metal polimeric pentru viticultură; producere de cherestea, mobilă, brichete, parchet, etc.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, R. Belarus se află printre principalii parteneri economici ai Moldovei. În perioada ianuarie- noiembrie 2017, exportul de mărfuri autohtone pe piața belarusă a constituit 100,2 mln dolari SUA iar importul 105,3 mln dolari SUA.

Distribuie acest articol: