Proiectul „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova” susține CCI a RM, în organizarea evenimentelor

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a întâlnit miercuri, 16 mai 2018, cu reprezentanții Proiectului „Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”.

În cadrul întrevederii de astăzi, s-a discutat despre planul de acțiuni între CCI a RM și proiect, precum și despre contribuția Proiectului în cadrul evenimentelor organizate de Cameră, pentru promovarea și susținerea mediului de afaceri autohton. În deosebi, s-a pus accent pe evenimentul de la finele lunii mai ”Gala Businessului Moldovenesc”, precum și expoziția ”Republica Moldova Prezintă”, la Brașov, România, în perioada 15-17 iunie 2018.

De menționat că CCI oferă asistență agenților economici în implementarea bunelor practici pentru a oferi consumatorului produse și servicii de înaltă calitate, prin instruirile organizate de instituție, expoziții și alte evenimente de afaceri.

Notă: “Obiectivele proiectului sunt continuarea alinierii structurilor țării de infrastructură în materie de  calitate și de supraveghere a pieței la cerințele UE, sporirea aspectelor de competitivitate a sectorului privat al țării, prin îmbunătățirea proceselor de producție, calitate și de business ale întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), elaborarea planului de acțiuni privind vizibilitatea și comunicarea specifică multidimensională privind DCFTA, în special în domeniile infrastructurii calității, supravegherii pieței și condițiilor piețelor interne și externe.

Durata de implementare a Proiectului ”Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova” este de trei ani. Suportul oferit de Uniunea Europeană este în valoare de 3,6 milioane de euro.”

Distribuie acest articol: