“Rolul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în învățământul dual” prezentat la Moldova Automotive Days 2017

Marți, 13 iunie 2017, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a participat la prima ediție a evenimentului Moldova Automotive Days 2017, organizat de MIEPO în parteneriat cu EBA și GIZ.

În cadrul evenimentului, președintele CCI a RM a vorbit despre “Rolul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în învățământul dual”. Potrivit lui Sergiu Harea, învățământul dual este pilotat în Republica Moldova începând cu anul 2014. În prezent, 15 companii și 9 școli profesionale practică această formă de instruire de care beneficiază 220 de elevi. De asemenea, sursa menționată mai sus a specificat că instituția camerală promovează învățământul dual în rândul întreprinderilor moldovenești și organizează seminare de instruire și certificare a maiștrilor-instructori în producție. În acest context, Sergiu Harea a spus că în anul de studii 2017-2018, cca 660 de elevi vor fi instruiți în peste 30 de companii autohtone, în cadrul învățământului profesional tehnic.

Notă: Moldova Automotive Days 2017 este cel mai important eveniment din industrie, care are ca scop adunarea tuturor părților interesate de acest domeniu, inclusiv Guvernul, mediul de afaceri, mediul academic etc., pentru a discuta despre tendințele și provocările cu care se confruntă industria componentelor auto la nivel regional și național, setarea premiselor pentru un mediu antreprenorial sustenabil de dezvoltare a sectorului și atragere a investițiilor.

Scopul evenimentului este de a dezvolta o platformă anuală internațională pentru actorii naționali și internaționali, entitățile publice și private, partenerii internaționali și personalul diplomatic, pentru promovarea potențialului sectorului moldovenesc al componentelor auto în întreaga lume.

Distribuie acest articol: