Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova va susține activitățile de promovare a mediului de afaceri autohton

Miercuri, 20 decembrie 2017, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu HAREA a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Peter MICHALKO, Șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce țin de activitatea instituției camerale, despre situația mediului de afaceri din țara noastră și programele și proiectele susținute de UE.

Astfel, Sergiu HAREA l-a familiarizat pe Ambasador cu activitatea Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova,  menționând că CCI este un pilon important pentru stimularea şi dezvoltarea spiritului antreprenorial, pentru crearea noilor generaţii de întreprinzători şi diseminarea bunelor practici în afaceri, contribuind prin activităţile sale la profesionalizarea activităţii întreprinzătorilor, dezvoltarea schimburilor comerciale, promovarea şi internaţionalizarea companiilor, creşterea competitivităţii şi potenţialului de inovare a acestora. Totodată, președintele CCI a RM l-a invitat pe Ambasador să viziteze Expoziția națională ”Fabricat în Moldova 2018” pentru a cunoaște produsele naționale și producătorii autohtoni, comunicându-i și despre programul de afaceri al evenimentului, care include un Forum Investițional Internațional în regiunea de sud a RM.

La rândul său, Peter MICHALKO a vorbit despre dorința Delegației Uniunii Europene de a continua relațiile frumoase construite de predecesorii săi cu țara noastră și a apreciat activitățile de promovare și susținere a mediului de afaceri autohton, organizate de CCI a RM. În acest context, Ambasadorul UE în RM a declarat că Forum Investițional Internațional care se va desfășura la Cahul pe data de 1 februarie 2017, reprezintă o modalitate sigură de prezentare a oportunităților oferite de regiune nu doar mediului de afaceri din țara ci și celui de peste hotare. Peter MICHALKO a spus, de asemenea, că va susține eforturile de promovare peste hotare a produselor naționale și și-a exprimat dorința de a participa atât la forumul de la Cahul, cât și la Expoziția națională ”Fabricat în Moldova 2018”.

Totodată, părțile au abordat în dialogul purtat, subiecte ce țin de problemele existente în domeniul comerțului extern , care necesită implicarea și consolidarea eforturilor comune, în vederea soluționării lor, concluzionând despre importanța deschiderii și comunicării cu Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol: