15 agenți economici din partea stângă a Nistrului au participat un atelier de lucru despre procedurile de trecere a frontierei

Filiala Orhei a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova împreună cu întreprinderea SRL “Intereconomservice” din or. Rîbnița au organizat miercuri, 31 mai 2017, un atelier de lucru, la care au participat peste 15 agenți economici din partea stângă a Nistrului, printre care Uzina Metalurgică din Râbnița, Uzina de Ciment Râbnița, SRL ”Rist”, SRL ”Avalon” ș.a. reprezentanții Serviciului Vamal a RM și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, unde au fost puse în dezbatere procedurile de trecere a frontierei în cadrul posturilor vamale de control comun Republica Moldova-Ucraina.

Vitalie Colun, directorul Filialei Orhei a CCI a RM a mulțumit mediului de afaceri pentru prezență și a adus la cunoștință că reprezentanța Rezina a Filialei Orhei a CCI a RM are sediul în incinta punctului vamal Rezina și poate în orice  moment să consulte agenții economici și să perfecteze toate actele vamale în cadrul operațiunilor de import-export și prestarea serviciilor de broker vamal.

Vladislav Șveț, șeful direcției control vamal și facilitarea comerțului a Serviciului Vamal a specificat că în contextul acordului de control vamal comun Moldova-Ucraina sunt aprobate procedurile de trecere a mărfurilor prin punctele vamale de control.31

La rândul său, Chetrari Viorel, inspector principal al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a vorbit despre cum pot fi solicitate și perfectate certificatele sanitar-vetrinare, de la care agenții teritoriale pot fi primite și care sunt cererile la importul mărfurilor de către agenții economici transnistreni.

Mediul de afaceri a aflat atât cum pot fi perfectate documentele de  însoțire a mărfurilor în cadrul operațiunilor de import-export, cât și alte lucruri importante.

În acest context, Andrei Godoroja, vicepreședintele raionului Rezina i-a informat pe reprezentanții mediului de afaceri despre vizita în teritoriu a Viceprim-ministrului, ministru al Economiei, Octavian Calmîc, la data de 2 iunie curent.

Distribuie acest articol: