Importanța consolidării climatului investițional discutat la Moldova Business Week 2019

DSC_5761Principalele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri și strategile de dezvoltare a antreprenoriatului urmează să fie discutate, timp de patru zile, la Moldova Business Week. Evenimentul a început astăzi și se va desfășura până sâmbătă, 16 noiembrie 2019.

Ediția din acest an a Moldova Business Week a început cu o sesiune de discursuri din partea oficialilor despre importanța dezvoltării economiii naționale și susținerea îndreprinderilor din Republica Moldova.

Prezent la eveniment, Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a reiterat importanța promovării mediului de afaceri, precum și dezvoltarea climatului investițional de la noi din țară.

”Activitatea instituției camerale este concentrată pe consolidarea și încurajarea factorilor care determină crearea unui sector privat tehnologic avansat, eficient și competitiv. CCI a RM susține dezvoltarea instrumentelor infrastructurii antreprenoriale, și anume: parcuri industriale, clustere, zone economice libere, care sunt și membre ale CCI, platforme multifuncționale, ca instrumente eficiente de atragere a investițiilor, de creare a locurilor noi de muncă, de creștere și diversificare a exporturilor etc. De asemenea, Camera este orientată către crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent și propice dezvoltării unei economii de piață reale, durabile și deschise spre exterior. Pentru aceasta organizăm forumuri internaționale, vizite de studiu peste hotare, misiuni economice, și încurajăm antreprenorii autohtoni, dar și cei străini, să investească în businessul moldovenesc”, a mai spus președintele CCI a RM.

Tot astăzi, participanții au discutat despre promovarea investițiilor străine în țara noastră și oportunitățile oferite de Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

Totodată, în cadrul Moldova Business Week se va desfășura Moldova Automotive Days, ProExport Forum și conferința Moldova in Fashion.

În total, organizatorii au anunțat că vor fi peste 100 de vorbitori locali și 26 speakeri din alte 15 țări. În cadrul evenimentul vor fi organizate, de asemenea, sesiunii B2B.

 

Distribuie acest articol: