A avut loc cea de –a treia ediție a Forumului de Afaceri Trilateral Republica Moldova – România – Ucraina

La data de 30 mai 2019, la Chișinău, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Forumului de Afaceri Trilateral Republica Moldova – România – Ucraina , care a fost o componentă cheie al Forumului Internațional Investițional al municipiului Chișinău.

Forumul trilateral a fost  organizat de CCI a RM, cu suportul Primăriei municipiului Chișinău şi proiectului Business-INN Moldova (EEN). Acesta este cel mai important forum transfrontalier din țară, care are drept scop promovarea imaginii țării pe arena internațională, precum și a economiei autohtone drept o locație prietenoasă pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea investițiilor; prezentarea oportunităților de dezvoltare a relațiilor de parteneriat între cele 3 state.

În cadrul deschiderii forumului, dl Sergiu Harea, președintele a CCI a RM, a menționat despre importanța cooperării intercamerale dintre statele vecine: „ De la începutul anului 2019 delegațiile businessmenilor din România și Ucraina au vizitat și participat la programul de afaceri organizat în cadrul expoziției naționale Fabricat în Moldova. În premieră delegația din Republica Moldova a participat la Forumul Tinerilor Antreprenori din mun. Iași. Experții CCI a RM au făcut schimb de experiență cu colegii de la CCI Odessa privind serviciile de expertiză, evaluare și certificare în luna martie curent. Până la finele anului CCI RM planifică organizarea expoziției Republica Moldova Prezintă la Brașov (14 – 16 iunie a.c.), Iași, Baia Mare, Arad.”

În cadrul Forumurului au participat peste 30 de delegați din România și Ucraina.  Din componenţa delegaţiilor române și ucrainești au fost  reprezentanţii companiilor din: industria mobilei și a lemnului, domeniul agro-industrial, transport și logistică; consultanță în afaceri, etc.

Totodată,  CCI a RM a semnat  2 Acorduri de colaborare cu :

  • Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, în vederea promovării oportunităților de dezvoltare a mediului de afaceri din Republica Moldova.
  • Camera de Comerț și Industrie Maramureș, privind organizarea expoziției „Republica Moldova Prezintă la Baia Mare”, care va avea  loc în perioada 27-29 septembrie 2019.

În cadrul reuniunii de afaceri au fost organizate întrevederi bilaterale, unde agenții economici au avut posibilitatea să stabilească relaţii de afaceri şi parteneriat cu agenţii economici din România și Ucraina.

 

Distribuie acest articol: