A treia etapă a campaniei de informare pentru agenții economici, DCFTA INFO BUSINESS: ÎNTREABĂ EXPERTUL în 6 localități din Republica Moldova

Cea de-a treia etapă a campaniei de informare și asistență pentru agenții economici, DCFTA INFO BUSINESS: ÎNTREABĂ EXPERTUL pentru a spori vizibilitatea și nivelul de cunoaștere, la nivelul mediului de afaceri, în legătură cu prevederile Acordului de Asociere/ Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) și oportunitățile de dezvoltare a companiilor și export în cadrul Acordului de comerț liber cu Uniunea Europeană (UE).

Campania de informare și asistență pentru companii intitulată DCFTA INFO BUSINESS: ÎNTREABĂ EXPERTUL a inclus 6 sesiuni de informare și instruire gratuită pentru mediul de afaceri, organizate în Filialele CCI a RM, inclusiv Chișinău, precum:  Chisinau, Rezina, Briceni, Bălți, Ceadîr-Lunga, Căușeni.

În cadrul acestor evenimente, experții din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii a RM, Institutului de Standardizare, MOLDAC au informat și consiliat agenții economici referitor la teme și cerințe privind respectarea standardelor tehnice și cerințelor UE: bariere tehnice în calea comerțului.

În cadrul instruirilor s-a oferit expertiză și sprijin specializat pentru a ajuta întrepreinderile din Republica Moldova să îmbunătățeasca calitatea, să îndeplinească standardele necesare și să întreprindă procedurile necesare pentru a fi competitive în Republica Moldova și pe piețele europene / internaționale.

Campania de informare a mediului de afaceri are loc în cadrul proiectului ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în cadrul programelor de asistență finanțate de UE”.

Pe parcursul proiectului, informațiile vor fi disponibile și online în format electronic și video (tutoriale), prin intermediul platformei www.EU4Business.md/dcfta

Mai multe informații: [email protected], 022250633.

 

Distribuie acest articol: