Activitatea GL6 ”Dezvoltarea Pieței Muncii” prezentată în cadrul ședinței Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru

20191204-_m4_5906Miercuri, 4 decembrie 2019, Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a participat la ședința Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, prezidată de Ion Chicu.

În cadrul ședinței, Sergiu Harea a prezentat raportul activității Grupului de lucru nr. 6 (GL6) ”Dezvoltarea Pieței Muncii”, președenția căruia a preluat-o Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în cadrul Consiliului Economic.

Potrivit președintelui CCI a RM, instituția a asigurat organizarea a 3 ședințe ale Grupului de lucru nr. 6 ”Dezvoltarea Pieței Muncii” , în cadrul căreia a fost discutate subiecte precum: Mecanismul de funcționare al Observatorului Pieței Forței de Muncă; Proiectul Legii Uceniciei; Planurile (comanda de stat) de pregătire a cadrelor în instituțiile de învățământ superior și profesional tehnic pentru anul de studii 2019-2020; Ocuparea informală a elevilor în cadrul activităților în domeniul științei, culturii, cultelor, artelor, sporturilor, etc.

Premierul Ion Chicu a menționat, în cadrul ședinței, că dialogul dintre Guvern și comunitatea de afaceri este esențial pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. ”Obiectivele prioritare pe această dimensiune sunt crearea unui climat de afaceri predictibil, care securizează investițiile. Guvernul va susține crearea locurilor de muncă și investițiile în modernizarea economiei.”

Prim-ministrul a îndemnat antreprenorii să se implice activ și să vină cu propuneri și sugestii care ar spori calitatea dialogului dintre mediul de afaceri și autorități.

La ședință, de asemenea, au participat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici,  șefi de instituții publice, precum și circa 90 de reprezentanți ai mediului de afaceri și ai instituțiilor partenere în dezvoltarea Republicii Moldova.

Distribuie acest articol: