Agenții economici autohtoni au participat la un eveniment de prezentare a perspectivelor de cooperare moldo-bulgare în domeniul produselor alimentare și băuturilor

 

DSC_6294Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Ambasada Republicii Bulgaria în Republica Moldova și Oficiul Economico-Comercial au organizat o prezentare de ”Produse alimentare și băuturi din Bulgaria”. La eveniment au fost prezenți Sergiu Harea, președintele CCI a RM, Evgueni Stefanov Stoytchev, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în Republica Moldova, Consilierul Comercial al Ambasadei Bulgaria în Republica Moldova Bronislav Denev și antreprenori din țara noastră și din Bulgaria.

Potrivit lui Sergiu Harea, evenimentul de astăzi se datorează în primul rând cooperării pozitive pe care o are Republica Moldova și Bulgaria. Astfel, potrivit Biroului Național de Statistică al RM, cifra de afaceri a comerțului exterior între Republica Moldova și Republica Bulgaria în anul 2019 (ianuarie – septembrie), a înregistrat suma de 79,154.94 mii US.

“Aceste cifre nu sunt mari, dar confirmă interesul și nevoia deosebită a comunităților de afaceri moldovenești și bulgare în dezvoltarea cooperării bilaterale”, a mai spus președintele CCI a RM.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în Republica Moldova a salutat inițiativa organizării acestui eveniment, încurajând antreprenorii din cele două state să-și găsească noi parteneri de cooperare.

Potrivit lui Bronislav Denev, promovarea produselor bulgare în diferite state a început acum 10 ani în urmă, prima țară fiind România, iar astăzi, și-a exprimat speranța că în urma acestei întâlniri, mediul de afaceri din cele două state vor pune accent pe parteneriat și cooperare. Totodată, Consilierul Comercial al Ambasadei Bulgaria a prezentat cele 15 companii bulgare prezente în țara noastră pentru a găsi noi parteneri în afaceri.

Evenimentul s-a finalizat cu întrevederi B2B între antreprenorii.

Distribuie acest articol: