Agenții economici din țara noastră interesați de comerțul electronic

DSC_9941Marți, 18 decembrie 2018, la Chișinău s-a dat startul seminarului ”E-commerce: accesarea noilor piețe prin îmbunătățirea abilităților digitale”, la care participă reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Ministerului Economiei și Infrastructurii RM, Serviciului Vamal, Consiliului Economic de lângă Prim- ministru, Secretariatul OSCE precum și peste 40 de agenți economic autohtoni.

Evenimentul se desfășoară în perioada 18-20 decembrie 2018 fiind organizat de CCI a RM și OSCE și cofinanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Potrivit președintelui CCI a RM Sergiu Harea evenimnentul va oferi participanților etapele/ pașii pentru lansarea activității în e-commerce, informații privind evaluarea indicatorilor și gestionarea vânzărilor on-line, cunoștințe în pregătirea documentației necesare și în coordonarea soluțiilor logistice și financiare, aspecte vamale în comerțul electronic, precum și alte subiecte de interes pentru mediul de afaceri.

În cadrul seinarului, vicepreședintele CCI a RM Mihai Bîlba a prezentat participanților activitățile instituției camerale, punând accent pe platforma Expoziții Virtuale, creată de instituția camerală în anul 2015, care oferă posibilitatea mediului de afaceri de a-și vinde produsele în mediul pe piața on-line.

Tot în cadrul evenimentului, au fost prezentate și Oportunitățile comerțului electronic pentru businessul local; On-line marketing și promovarea pe rețele sociale; Platforme e-commerce și oportunitățile de integrare; Soluții de plată și finanțare în e-commerce etc.

Distribuie acest articol: