Agenții economici se pregătesc de examenul de calificare în cadrul învățământului dual

DSC_1833

Miercuri, 24 aprilie 2019, agenții economici implicați în Învățământul Profesional Tehnic au participat la un atelier de lucru, privind ”Elaborarea subiectelor teoretice și modalitatea de desfășurare a probei practice în cadrul Examenului de calificare pentru programele de formare în dual”.

Prezent la deschiderea atelierului de lucru, Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a menționat că odată ce țara noastră a preluat experiența Germaniei în ceea ce privește învățământul dual, ar trebui să prelum și practicile de evaluare și certificare a ucenicilor.

În cadrul atelierului, Karl Weinhuber, expert în domeniu, din Germania, ce oferă suport instituției camerale pe parcursul a doi ani, a vorbit despre modalitatea de pregătire și desfășurare a examenului de calificare pentru programele de calificare în sistem dual, experiența germanilor.

De asemenea, participanții la atelierul de lucru, au avut posibilitatea, ca în cadrul unei activități de grup, să elaboreze subiecte teoretice și teste pentru proba practică.

Notă: ”Învățământul dual este o formă alternativă în cadrul sistemului de învățământ profesional tehnic și se organizează prin acordarea instruirii teoretice și a celei practice în cadrul instituției de învățământ profesional tehnic și al agentului economic, cu utilizarea mijloacelor acestuia,în vederea obținerii de cunoștințe, deprinderi și competențe”.

Distribuie acest articol: