CCI a RM a avut o întrevedere cu experții internaționali GIZ

Luni, 14 mai curent, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a avut o întrevedere cu echipa de experți internaționali GIZ, oficiul Esborn și partenerii de proiect „Reforma structurală în Învățământul Profesional Tehnic (ÎPT) în Republica Moldova”, implementat de către GIZ în Moldova și finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Discuțiile s-au axat pe realizările proiectului în derulare, urmând a fi pregătită faza ulterioară a proiectului pentru perioada 2019-2021. De asemenea, au fost abordate subiecte privind posibilitățile de colaborare între CCI a RM și proiect în faza de implementare 2019-2021.

Notă: Învățământul dual este o formă alternativă în cadrul sistemului de învățământ profesional tehnic și se organizează prin acordarea instruirii teoretice și a celei practice în cadrul instituției de învățământ profesional tehnic și al agentului economic, cu utilizarea mijloacelor acestuia, în vederea obținerii de cunoștințe, deprinderi și competențe.

În anul de învățământ 2017-2018, aproximativ 700 de elevi din țara noastră, sunt instruiți conform programelor de formare profesional tehnică prin învățământ dual, în cadrul a 49 de companii autohtone.

Distribuie acest articol: