CCI a RM a oferit propuneri pentru programele anti-corupție și de integritate

DSC_2219Conducerea Camerei de Comerț și Industie a Republicii Moldova (CCI a RM) a avut astăzi o întrevedere cu experții Consiliului Europei, care vor efectua un studiu în vederea identificării unor posibile stimulente legislative pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, în vederea implementării programelor anti-corupție și de integritate.

Această vizită se încadrează în măsurile stipulate în capitolul “Etica afacerilor” din Planul de Acțiuni al Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020.

În cadrul întâlnirii, președintele CCI Sergiu Harea a prezentat inițiativele CCI a RM, lansate în vederea promovării administrării corporative în cadrul companiilor, implementării standardului  ISO 37001, anti-mită și a codului de conduită, model elaborat de CNA,  precum și în domeniul achizițiilor publice.

Experții au apreciat rolul Camerei în informarea mediului de afaceri privind initiativele de integritate, precum și propunerea președintelui instituției camerale, privind necesitatea abordării sectoriale în raport cu inițiativele  legislative. Acestea și alte propuneri ale CCI vor fi luate în considerare la elaborarea recomandărilor pentru susținerea mediului de afaceri în alinierea la principiile de integritate.

Distribuie acest articol: