Conducerea CCI a RM a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Ambasadei SUA

DSC_8069Conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a întâlnit cu Kristin Chapdelaine, Secția Politico- Economică și Anna Margolis, Consilier, Secția Economică, Ambasada Statelor Unite ale Americii, la Chișinău.

În cadrul întrevederii, omologii au discutat despre importanța organizării evenimentelor comune, pentru promovarea mediului de afaceri și stabilirea de noi contacte între antreprenorii din Republica Moldova și SUA.

Sergiu Harea, președintele CCI a RM a trecut în revistă activitățile organizate în comun cu partea americană, și a subliniat deschiderea mediului de afaceri autohton către piețe străine. Totodată, președintele Camerei a menționat că CCI a invitat antreprenorii din țara noastră să viziteze expoziția internațională „LUXE PACK NEW YORK”, SUA, care va avea loc în perioada 6 – 7 mai 2020.

Cu referire la preferințele comerciale acordate produselor din Moldova, exportate în SUA, menționăm, că Sistemul generalizat de preferințe SUA (GSP -Generalized System of Preferences) care prevede scutire de taxe vamale pentru anumite produse de origine din RM va fi aplicabil și pe parcursul anului 2020.

În acest context precizăm că decizia autorităților din SUA privind excluderea mai multor țări, inclusiv a Republicii Moldova, din lista țărilor în curs de dezvoltare, se referă la aplicarea altor măsuri netarifare ce implică subvenționarea produselor.

Informații despre scutirile de taxe vamale oferite produselor din RM de către SUA pot fi consultate accesând link-ul https://ustr.gov/issue-areas/trade-development/preference-programs/generalized-system-preferences-gsp/gsp-use-%E2%80%93-coun

Distribuie acest articol: