Conferința internațională “Parteneriate pentru o lume a muncii în schimbare”

DSC_2116Mihai Bilba, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii a participat joi, 16  mai 2019, la Conferința Internațională „Parteneriate pentru o lume a muncii în schimbare”, organizată în contextul celebrării Centenarului Organizației Internaționale a Muncii în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului vicepreședintele a vorbit despre suportul oferit de instituția camerală atât mediului de afaceri, cât și instituțiilor de învățămînt antrenate în Învățămîntul Dual.

La eveniment au participat și reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), OIM, Guvernului, Confederației Patronatelor, Sindicatelor, autorităților publice centrale, locale, societății civile.

Participanții la eveniment au dezbătut și analizat politicile și măsurile realizate în vederea asigurării calității și competitivității forței de muncă în Republica Moldova, siguranța și sănătatea la locul de muncă și sporirea dialogului social pentru viitorul muncii.

Notă: ”Organizația Internațională a Muncii este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite care se ocupă cu problemele legate de muncă. Republica Moldova a aderat la OIM în anul 1995 și a ratificat 40 de Convenții ale OIM”

.

Distribuie acest articol: