Forumul vocațional „O carieră de succes acasă” a întrunit tineri interesați de un job în țara noastră

În perioada 26-27 octombrie 2018, la Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Forumului vocațional „O carieră de succes acasă”. Forumul face parte din proiectul ”REVOCCII” finanțat de ADA în parteneriat cu CCI a RM și Centrul Media pentru Tineri.

Evenimentul a avut drept scop crearea premiselor pentru angajarea în câmpul muncii a elevilor din grupele absolvente a instituțiilor de învățământ profesional tehnice și crearea unei platforme de dialog permanent în domeniul ghidării în carieră pentru tineri.

Potrivit agendei, în prima zi, în cadrul unei mese rotunde s-a discutat despre cerințele angajatorilor, specificul angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități, precum și despre mecanismul de ghidare în carieră la nivel local pentru realizarea planului de acțiuni.

În cea de-a doua zi, circa 100 de tineri din învățământul profesional tehnic (școli profesionale, colegii și centre de excelență din Bălți și Soroca au discutat cu experți şi antreprenori despre oportunitățile de dezvoltare profesională, șansele de angajare în câmpul muncii, posibilităţile de iniţiere a propriei afaceri.

Elevii au fost implicați în paneluri de discuții pe diverse profesii. În cadrul acestora, angajatori și profesioniștii din domeniu au vorbi tinerilor despre specificul profesiei, avantaje şi posibilități de dezvoltare, cerinţe ale angajatorilor, continuarea studiilor şi altele.

La eveniment au participat reprezentanții Consiliului Raional, Primăriei, Direcției de Învățământ, AOFM, Incubatorului de Afaceri, CTAS – Soroca, Centrul de Resurse pentru Tineret ”Dacia”, antreprenori și instituțiile de învățământ din regiunea de nord a Republicii Moldova.

Distribuie acest articol: