GIZ susține reformele orientate spre creșterea calității educației în țara noastră

Astăzi, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu HAREA a avut o întrevedere cu Philipp JOHANNSEN, director de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii președintele CCI a RM l-a felicitat pe directorul GIZ pentru munca depusă în calitate de partener de dezvoltare al Republicii Moldova pe parcursul mandatului în țara noastră. „Timp de peste șapte ani ați reușit să realizați o serie de reforme orientate spre creșterea calității educației, inclusiv susținerea CCI a RM în implementarea sistemului de învățământ dual. Menționăm cu satisfacție că colaborarea fructuoasă a CCI cu GIZ contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri din Republica Moldova”, a mai adăugat sursa citată.

Philipp JOHANNSEN a mulțumit Camerei pentru încredere, menționând că GIZ va susține și în continuare activitățile instituției camerale, în special activitățile legate de sistemul dual de învățământ.

Notă: Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) este o organizaţie internaţională care oferă soluţii viabile, de perspectivă, pentru dezvoltarea economică, socială şi ecologică în lumea globalizată. GIZ susţine reformele complexe, procesele de schimbare şi ajută la îmbunătăţirea condiţiilor de trai.

În luna decembrie 2016, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a semnat un memorandum de colaborare cu Ministerului Educației și Proiectul “Reforma structurală în Învățământul Profesional Tehnic în Republica Moldova”, implementat de GIZ, care are drept scop dezvoltarea învățământului profesional tehnic prin sistem dual, în țara noastră.

Distribuie acest articol: