În anul de studii 2017 – 2018, 50 de companii autohtone vor demara programe de instruire duală

Colaboratorii Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova au inițiat vineri, 11 august 2017,  în parteneriat cu reprezentanții Instituțiilor de Învățământ Profesional Tehnic, un șir de vizite la companiile din țara noastră care intenționează să demareze programe de instruire duală începând cu 1 septembrie 2017.

Instituției camerale îi revine rolul de a constata conformitatea agenților economici pentru desfășurarea învățământului dual în scopul recomandării acestora către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Pentru asigurarea unei instruiri calitative și bine organizate, agenții economici implicați urmează să îndeplinească un șir de condiții atât cu privire la competența personală și profesională, cât și cu privire la caracterul adecvat al locului de formare profesională și a capacităților materiale ale acestora.

Primele trei vizite au avut loc la  companiile “Et Cetera Wine” S.R.L., ” Î.M. Vinăria Purcari” S.R.L. și S.R.L. “Crocmaz-Agro” care, pe parcursul anului de studii 2017 – 2018, urmează să instruiască 25 de elevi-ucenici la meseria viticultor-vinificator, în colaborare cu Școala Profesională Ștefan-Vodă, filiala Viișoara.

Conform planului de admitere adoptat prin Hotărâre de Guvern, pentru anul de studii 2017 – 2018 au fost alocate 862 locuri pentru instruirea elevilor în cadrul programelor duale în cooperare cu 50 de companii din Republica Moldova.

Distribuie acest articol: