În perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020 IMM-urile din Moldova au beneficiat de consultanță

IMG_8315Proiectul finanțat de Uniunea Europeană „Suport pentru infrastructura calității în contextul DCFTA în Republica Moldova” în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a organizat în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020 etapa de consultanță care vizează IMM-urile din Moldova.

Activitățile Programului au inclus 6 runde de ateliere tematice cu durată de 14 zile și au fost organizate în Chișinău, Bălți, Ceadir-Lunga și Căușeni.

Atelierele au fost livrate în sediile filialelor CCI a RM și au reunit participarea a peste 75 de companii.

Grupurile țintă au constat în:

  • sectoarele agroalimentare și non-agroalimentare;
  • întreprinderi avansate și începători în export în regiuni și localități;

Aspecte elucidate s-au bazat pe trei piloni principali:

  • informații focusate și utile care vizează atât nevoile întreprinderilor mari / exportatorilor, cât și ale întreprinderilor mici și mijlocii (IMM);
  • Îmbunătățirea conectivității pentru implementarea AA / DCFTA;
  • Dezvoltarea IMM-urilor cu scopul exportului de mărfuri prin implementarea AA / DCFTA;

Reprezentanții companiilor au avut parte de o echipă de formatori profesioniști, întrunind subiecte de importanță majoră pentru întreprinderi,  cu privire la cerințele pentru tranzacționarea cu UE, canale de vânzare, segmentarea clienților (B2B, B2C), etapa de pre-contract și semnarea contractului, proceduri vamale, atragerea noilor clienți, precum și studii de caz, pași de urmat (ce trebuie să întreprindă companiile, cum să realizeze aceste măsuri, cui să se adreseze pentru sprijin).

Ca rezultat al participării la seminare, a fost elaborat Planul de Coaching pentru fiecare companie beneficiară. Circa 15 companii au fost incluse suplimentar, conform intențiilor de dezvoltare a acestora.

În perioada ianuarie-iunie 2020, Proiectul QI și CCI a RM vor desfășura coach individual pentru companiile din regiunile Centru și Nord.

Urmăriți pagina www.training.chamber.md și www.eu4business.md/dcfta.

Distribuie acest articol: