Întreprinderile de pe ambele maluri ale Nistrului vor putea exporta produse și servicii în toată lumea cu ajutorul Rețelei Europene a Întreprinderilor (EEN)

DSC_8301Camerele de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Camera din Tiraspol au lansat proiectul “Dezvoltarea unei platforme de colaborare pentru promovarea exporturilor pe ambele maluri ale râului Nistru”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

În cadrul acestui proiect, întreprinderile mici și mijlocii de pe cele două maluri ale Nistrului vor fi integrate în cea mai amplă platformă de afaceri internațională – Rețeaua Europeană a Întreprinderilor (Enterprise Europe Network – EEN). Aceasta oferă acces la mai mult de 3000 experți internaționali și circa 300 de organizații partenere din mai mult de 60 țări, pentru crearea de parteneriate regionale și internaționale în afaceri, cercetare și inovare.

Timp de un an, companiile membre ale Camerelor de Comerț și Industrie de pe cele două maluri ale Nistrului vor beneficia de asistență la elaborarea planurilor de afaceri și a strategiilor de export pe piețele internaționale, precum și de ajutor la crearea unor parteneriate internaționale durabile.

La evenimentul de lansare a proiectului, desfășurat pe 26 februarie la Chișinău, Daiva BICKHAUSE, manageră de proiect în cadrul EEN de la Centrul Lituanian de Inovaţii, a împărtășit experiența membrilor asociațiilor de profil în fidelizarea clienţilor, în utilizarea bazelor de date internaţionale pentru găsirea partenerilor peste hotare, în organizarea și participarea în misiuni economice sau oferirea de consultanță întreprinderilor inovaționale, în toate etapele de dezvoltare a acestora.

Printre participanții la eveniment s-au numărat reprezentanții CCI, ODIMM, ai Rețelei de Transfer Tehnologic a Moldovei, ai Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare din Republica Moldova și alții.

Proiectul “Dezvoltarea unei platforme de colaborare pentru promovarea exporturilor pe ambele maluri ale râului Nistru” se va desfășura în perioada 26 februarie 2020 – 1 martie 2021.

Notă: „Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD se află la cea de-a V etapă. Scopul acestuia este de a apropia locuitorii celor două maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune”.

Distribuie acest articol: