La Chișinău a avut loc festivitatea de închidere oficială a proiectului- parteneriat de instruire a meșteșugarilor Kreishandwerkerschaft Hersfeld- Rotenburg

Vineri, 28 iulie 2017, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a participat la festivitatea de închidere oficială a proiectului- parteneriat de instruire a meșteșugarilor Kreishandwerkerschaft Hersfeld- Rotenburg. Proiectul-parteneriat de instruire a meșteșugarilor ”Kreishandwerkerschaft Hersfeld-Rotenburg” a fost lansat oficial pe 11 mai 2011, de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu organizația obștească ”Kreishandwerkerschaft Hersfeld-Rotenburg” din Germania.

Potrivit lui  Sergiu Harea proiectul s-a desfășurat în mai multe etape, la el participând școlile profesionale din Florești, Cahul, Căușeni, Cupcini, Popeasca. “Scopul parteneriatului a constituit în îmbunătățirea abilităților practice a instructorilor, renovarea atelierelor în prelucrarea lemnului și a metalelor, editarea manualelor de utilizare pentru elevi, agendei de formare profesională a elevului, ghidul profesorului, astfel, contribuind la dezvoltarea învățământului profesional tehnic din țară”, a mai specificat președintele CCI.

În cadrul proiectului au fost organizate școlarizări, cursuri de formare continuă pentru profesori și maiștri de la școlile profesionale, precum și pentru specialiști de la întreprinderile din regiune, ce activează în domeniul prelucrării lemnului și metalelor. Seminarele au fost conduse de experți din Germania și Moldova, urmărindu-se scopul de a prelua experiența germană în domeniu.

La festivitatea de închidere oficială a proiectului- parteneriat de instruire a meșteșugarilor Kreishandwerkerschaft Hersfeld- Rotenburg au participat: Elena Cernei, viceministrul educației, reprezentanții școlilor profesionale, reprezentanții Ambasadei Germaniei la Chișinău, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Proiectului GOPA și LED.

Distribuie acest articol: