La Chișinău se preconizează organizarea unui forum moldo-ungar

DSC_8088În luna martie curent, la Chișinău se prevede organizarea unui forum moldo-ungar, despre aceasta dar și importanța intensificării cooperării dintre statele noastre, a discutat în cadrul unei întâlniri de lucru, Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova cu Sándor Szabó, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova.

Potrivit lui Sergiu Harea, mediul de afaceri din Republica Moldova este deschis pentru cooperarea cu antreprenorii din Ungaria, fapt demonstrat și de volumul comerțului exterior, care în ultima perioadă a cunoscut o creștere.

La rândul său, diplomatul maghiar a confirmat interesul și disponibilitatea antreprenorilor din Ungaria de a exporta, dar și importa din țara noastră unele produse, precum: ulei din semințe și fructe oleaginoase; semințe și fructe diverse; etc.

Oficialul a mai menționat că în luma martie va fi organizată o vizită a prim-ministrului și a altor demnitari de stat, în țara noastră. Cu această ocazie va fi organizat un forum cu participarea agenților economici din ambele țări.

Președintele CCI a RM l-a asigurat pe oficial de suportul Camerei pentru organizarea evenimentului, întrucât instituția organizează astfel de forumuri, pentru promovarea mediului de afaceri autohton, schimbul de experință și atragerea de noi investiții.

Notă: „Volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Ungaria în anul 2019 (ianuarie – noiembrie), a înregistrat suma de 111,980.23 mii US.

Volumul comerțului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) în anul 2018 comparativ cu anul 2017 s-a mărit cu 8.58%.”

Distribuie acest articol: