Membrii CCI a RM din nou la un dialog deschis cu Ministrul Finanțelor pentru a discuta soluționarea problemelor înaintate la ședința precedentă

????????????????????????????????????

Vineri, 01 noiembrie 2019, peste 50 de membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) au participat la un dialog deschis cu  Natalia GAVRILIȚA, Ministru al Finanțelor.

Scopul ședinței de astăzi a fost discutarea măsurilor întreprinse de Ministerul Finanțelor în vederea soluționării solicitărilor și propunerilor mediului de afaceri, sinteza cărora a fost înaintată de CCI a RM, urmare a ședinței organizată pe data de 14 august 2019.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a apreciat deschiderea ministrei pentru o nouă întâlnire cu membrii CCI a RM și a menționat căci solicitările și propunerile înaintate de membrii CCI la ședința precedentă au fost analizate de specialiștii Ministerului Finanțelor, iar astăzi, Natalia GAVRILIȚA și Dorel NOROC, șef Direcția Generală Politici Fiscale și Vamale, vor răspunde la toate întrebările adresate de antreprenori.

Natalia Gavriliță a menționat că dialogul constant dintre mediul de afaceri și autorități este unul foarte important, fiindcă, în primul rând, contribuie la îmbunătățirea politicilor statului. Ministra și-a manifestat deschiderea pentru sprijinirea agenților economici autohtoni și a declarat că deși este o perioadă încărcată,  se lucrează, în prezent, asupra cadrului bugetar pe termen mediu, inclusiv capitolul privind politica fiscală, punând accent pe cooperarea cu antreprenorii, în acest domeniu.

La ședință au fost discutate propunerile consolidate pentru elaborarea obiectivelor ce vizează politica fiscală și vamală pentru anul 2020, precum și au fost prezentate, de către Ministerul Finanțelor, obiectivele politicii fiscale și vamale pentru anii 2020-2022.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Ședinței Comitetelor de Antreprenoriat de pe lângă CCI a RM și a avut ca scop abordarea subiectelor actuale din domeniul de gestiune al Ministerului Finanțelor, printre care politica bugetar fiscală pentru anul viitor (2020). 

Agenții economici au adresat întrebări, au înaintat propuneri de soluționare a acestora și au solicitat organizarea întrevederilor cu reprezentanții autorităților publice regulat.

Notă: ”CCI a RM organizează lunar Ședințe ale Comitetelor de Antreprenoriat, în cadrul cărora, membrii Camerei înaintează propuneri de soluționare a dificultăților și barierelor întâmpinate în desfășurarea activității antreprenoriale, care rămân a fi actuale și la ziua de azi”.

Pentru a urmări discuția dintre membrii CCI și Ministerul Finanțelor, accesați link-ul https://bit.ly/337R7tJ.

Distribuie acest articol: