Noi oportunități de colaborare moldo-georgiene discutate la Camera de Comerț și Industrie din Georgia

În perioada 14- 17 mai curent, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Mihai Bîlba se află într-o vizită de lucru în or. Tbilisi, Georgia.

În cadrul vizitei, Mihai Bîlba a avut o întrevedere cu președintele Camerei de Comerț și Industrie georgiene, Nino Chikovani, în cadrul căreia au discutat despre posibilități de colaborare dintre cele două instituții camerale precum și organizarea unei misiuni economice a oamenilor de afaceri din Georgia în țara noastră. Totodată, s-a convenit asupra necesității semnării unui memorandum între cele două Camere, act ce se va axa pe informarea  mediului de afaceri despre evenimente ce vor avea loc în Georgia și Republica Moldova, investiții și susținerea businessului.

Potrivit Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, în anul 2016 volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Georgia a constituit 18,4 milioane de dolari SUA. Volumul exportului din țara noastră în Gruzia a însumat cifra de 16,9 milioane de dolari SUA iar importul din Georgia în RM a fost de 1,52 milioane de dolari SUA.

Distribuie acest articol: