Peste 60 de antreprenori s-au întâlnit cu Prim-ministrul, la Orhei

20191119-_m4_1969Antreprenorii din raionul Orhei s-au întâlnit astăzi cu Prim-ministrul Republicii Moldova Ion Chicu, pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă, precum și a determina cum autoritățile pot susține dezvoltarea afacerilor.

Evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a întrunit peste 60 de antreprenori din toate sectoarele economiei naționale.

În cadrul întâlnirii, Mihai Bîlba, Vicepreședintele instituției camerale a menționat că CCI a RM organizează frecvent întâlniri cu reprezentanții Autorităților Publice Centrale și Locale, pentru a le permite acestora să afle din prima sursă care sunt provocările mediului de afaceri autohton și cum putem să promovăm antreprenorii moldoveni atât pe piața de acasă, cât și pe cea străină. ”Camera are trei Comitete Sectoriale- industrie, servicii și agricultură, în cadrul cărora ne întâlnim cu reprezentanții ministerelor, asociațiilor și altor insituții de resort pentru a aborda subiecte de interes comun”.

Mihai Bîlba l-a invitat pe premier să viziteze și ediția din acest an a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, care se va desfășura în perioada 29 ianuari- 2 februarie 2020, la Chișinău, și va întruni peste 460 de antreprenori din țara noastră.

Ion Chicu a menționat că obiectivul principal al Guvernului este să creeze un climat bun pentru dezvoltarea afacerilor.

”Nu mai putem trăi pe credite și ajutoare venite din afara țării. Trebuie doar să muncim mai mult. Vă asigurăm că nu vom opera modificări în legislație și nu vom mări nicio taxă în următorul an. Ba din contra, vom veni cu un set de măsuri care ar putea îmbunătăți condițiile businessului moldovenesc”, a precizat prim-ministrul.

Agenții economici, inclusiv producătorii au apreciat deschiderea șefului Guvernului și i-au spus premierului că una dintre cele mai mari probleme o întâmpină la exportul produselor agricole. În context, prim-ministrul a dat asigurări că acest subiect va fi discutat, la nivel înalt, mâine la Moscova.

La întâlnirea cu premierul au venit membrii Filialei Orhei a CCI a RM și antreprenori din raioanele Orhei, Telenești și Rezina.

Distribuie acest articol: