Președintele CCI a RM participă la reuniunea ”Small Business Act pentru Europa”

În perioada 2-3 iulie 2019, la Paris, Republica Franceză, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu HAREA, participă la reuniunea părților interesate ale Small Business Act pentru Europa (SBA) la nivel regional, pentru a disemina constatările inițiale pe baza evaluării SBA, în ceea ce privește țările membre ale Parteneriatului Estic. Reuniunea SBA este găzduită de OCDE și finanțată de proiectul UE “EU4Business: De la politici la acțiune”.

Evaluarea SBA monotorizează progresele realizate în punerea în aplicare a celor zece principii ale Small Business Act pentru Europa și măsoară convergența în direcția practicilor și a standartelor UE.

Cu prilejul reuniunii, OCDE și partenerii săi își vor comunica primele constatări pe baza evaluării SBA și vor prezenta punctajele preliminare ale țărilor. Totodată, reuniunea va oferi o platformă pentru a discuta posibilele lacune infromaționale, precum și recomandări politice inițiale, participanții fiind încurajați să comenteze și să împărtășească punctele de vedere cu privire la prioritățile viitoare pentru dezvoltarea IMM-urilor.

Metodologia dedicată – indicele politicilor pentru IMM-uri – a fost concepută de OCDE în colaborare cu Comisia Europeană, cu BERD și cu ETF în 2006 și aplicată în patru regiuni (Balcanii de Vest și Turcia, Europa de Est și Caucazul de Sud, Orientul Mijlociu și Africa, Asia de Sud-Est).

Indicele politicilor pentru IMM-uri identifică punctele forte și punctele slabe în ceea ce privește conceperea, punerea în aplicare, monitorizarea și evaluarea politicilor. Evaluarea SBA este menită să amelioreze crearea de politici pentru IMM-uri în economiile partenere și să dezvolte capacitatea decidenților politici și a instituțiilor de a stimula antreprenoriatul. De asemenea, aceasta umărește să sprijine guvernele în procesul de a stabili obiective privind evoluția politicilor pentru IMM-uri și priorități strategice pentru a ameliora în continuare mediul de afaceri. În plus, evaluarea angajează guvernele într-un dialog politic și facilitează schimbul de experiență în cadrul regiunii și cu organizațiile partenere.

 

Distribuie acest articol: