Producătorii de vin din țara noastră s-au reunit la ”ExpoVin Moldova”, eveniment organizat în parteneriat cu CCI a RM

DSC_1052La data de 27 februarie 2019, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea a participat la deschiderea oficială a expoziției ”ExpoVin Moldova” și la Forumul specializat ”WineWin”, organizat de Poliproject.

În cadrul evenimentului de deschidere a expoziției, președintele CCI a RM a menționat despre oportunitatea pe care o oferă  ”ExpoVin Moldova” 2019 pentru companiile vitivinicole din țara noastră și a reiterat deschiderea Camerei de a oferi suport vinificatorilor, organizând diferite manifestații atât în țară, cât și peste hotare.

Sergiu Harea a participat și la forumul ”WineWin” în cadrul căruia a vorbit despre tendința și impactul exportului de produse vitivinicole asupra economiei și dezvoltării afacerilor cu vin în Republica Moldova, specificând evenimentele organizate în special peste hotare, cu participarea producătorilor autohtoni.

Totodată, președintele CCI a spus că: ”Pentru anul 2019, Camera de Comerț și Industrie și-a propus o serie de evenimente expoziționale de amploare, activități care au menirea să susțină producătorii autohtoni să penetreze noi piețe, să intensifice relațiile de colaborare cu alte țări, în acest fel sporind rezultatele financiare ale companiei și contribuind la creșterea economiei și imaginii țării noastre. Așadar, în anul 2019 sunt planificate expozițiile ”Republica Moldova prezintă” la Brașov, Arad, Iași, Baia Mare și Sinaia. Evenimentul de la Sinaia, planificat pentru sfârșitul lunii octombrie 2019, va fi dedicat domeniului vitivinicol și va cuprinde o prezentare a celor mai notorii vinificatori din Moldova, prezentări, degustații, discuții cu somelieri internaționali etc. Și desigur, tradițional, în fiecare an organizăm concursul pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocul de Aur”. Planurile CCI a RM sunt destul de ambițioase pentru anul curent și dorința colaboratorilor noștri este sporită de ideea de a contribui substanțial la dezvoltarea sectorului vitivinicol al țării.”

De asemenea, CCI a RM, poartă intens discuții pentru perspectivă asupra alternativelor și posibilităților de constituire a colaborărilor pentru pregătirea muncitorilor calificați în domeniul viticulturii și vinificației ce vor fi instruiți prin sistemul de învățămînt DUAL.

În acest an, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este partenerul celei de-a XX-a ediții a expoziției ”ExpoVin Moldova”, care se desfășoară în perioada 27 februarie- 1 martie 2019, la Capitoles Park, mun. Chișinău.

Distribuie acest articol: