Republica Belarus interesată de vinul, fructele și legumele Fabricate în Moldova

În perioada 6-10 iunie 2017, 22 de companii autohtone participă la expoziția internațională specializată BELAGRO, din or. Minsk, Republica Belarus.

Standul țării noastre cu genericul “Republica Moldova Prezintă” a fost vizitat astăzi de către Victor SOROCEAN,  Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Belarus și Serghei ALIHIMOVICI, președintele Consiliului Belcoopsoyuz care au fost impresionați de calitatea produselor moldovenești. Serghei ALIHIMOVICI a menționat că asociația condusă de el întrunește 8 000 de rețele de magazine, care sunt interesate de produsele din țara noastră, în deosebi vin, fructe și legume proaspete. În acest context i-a invitat pe producătorii moldoveni să-și prezinte produsele la Slaveanskii Bazar 2017, care se va desfășura luna viitoare în Republica Belarus.

În cadrul evenimentului, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Belarus, reprezentanții Belcoopsoyuz și agenții economici autohtoni, au discutat despre deschiderea unei Camere de Comerț și Industrie moldo-belarusă, care va permite o cooperare mai eficientă dintre mediul de afaceri din cele două state.

 

Distribuie acest articol: