Republica Indonezia interesată de comerțul cu țara noastră

DSC_2767Natalia Calenic, vicepreșdintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a avut astăzi, 9 iulie 2019, o întrevedere de lucru cu Arindya Anindita și Erny Wahyuni, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Indonezia la București.

În cadrul discuțiilor a fost menționat despre organizarea, în luna septembrie curent, a vizitei unui grup de businessmani din Indonezia, interesați de comerțul cu țara noastră. Astfel, circa 15 companii indoneziene își vor prezenta potențialul investițional și comercial, cultura, precum și vor organiza B2B cu antreprenorii din țara noastră, care doresc, în primul rând, să importe produse din Indonezia.

Totodată, reprezentanții Ambasadei au invitat mediul de afaceri din țara noastră la Expoziția ”Trade Expo Indonezia 2019”, care este un eveniment orientat spre întâlnirile de afaceri B2B, concepute cu scopul de a extinde și de a sprijini piața exporturilor.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, țara noastră exportă în Indonezia: încălțăminte, ghete și articole similare; părți ale acestor articole; cafea, ceai și mirodenii; cereale; materiale plastice și articole din acestea etc.

De asemenea, Republica Moldova importă din Indonezia: mașini și echipamente electrice și părți ale acestora; aparate de înregistrare și reproducere a sunetului, televiziune; încălțăminte, ghete și articole similare; părți ale acestor articole; hârtie și carton; articole din hârtie, din hârtie sau din carton; etc.

Notă: ”De menționat că volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Republica Indonezia în anul 2019 (ianuarie – martie), a înregistrat suma de 6,773.04 mii USD.

Volumul comerțului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) în anul 2018 comparativ cu anul 2017 sa majorat cu 36.27%.”

DSC_2761

 

Distribuie acest articol: