Rolul Camerelor de Comerț și Industrie discutat în cadrul Forumului Exportatorilor, desfăurat la Kiev

Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Natalia Calenic a participat la Formul Exportatorilor din Ucraina, care a avut loc la Kiev pe 4 iunie a.c.

La forumul organizat de CCI Ucraina au participat delegațiile Camerei din mai multe țări, inclusiv și reprezentanții mediului e afaceri din China, Dubai, Nigeria.

Participanții au abordat subiecte de interes comun pentru exportatori în scopul valorificării potențialului de export și au reiterat rolul important ce revine sistemului Cameral în susținerea și facilitarea comerțului internațional.

În cadrul evenimentului a fost prezentată strategia de promovare a exporturilor din Ucraina și domenii prioritare pentru dezvoltarea exporturilor.

Totodată, în cadrul forumului a avut loc reuniunea Camerelor regionale, organizată de CCI Kiev la care au participat CCI din Germania, Ungaria, Croația, Slovacia, Polonia, Georgia, Belarus și Republica Moldova. Reprezentanții CCI au discutat dspre oportunitatea instituirii unui club al Camerelor regionale, care va promova serviciile  și va susține antreprenorii în dezvoltarea afacerilor.

În cadrul vizitei conducerea or. Kiev a decernat președintelui CCI a RM Sergiu Harea o diplomă de onoare, apreciind rolul deosebit al președintelui în dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale și contribuția la dezvoltarea sistemului cameral.

Distribuie acest articol: