Seminare organizate în cadrul Academiei Exportatorului

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat și cu susținerea Moldova Agroindbank (MAIB), a organizat 3 seminare pe 30 septembrie și 01 octombrie 2020 în cadrul Academiei Exportatorului.

Seminarele au fost dedicate atât exportatorilor cu experiență, cât și companiilor care doresc să își extindă activitatea pe noi piețe de desfacere.

În cadrul celor 3 seminare, desfășurate online, au participat circa 40 de companii din Republica Moldova.

În cadrul primului seminar cu titlul ”Condițiile de livrare INCOTERMS 2020”, Natalia Calenic, Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a RM, a prezentat noutățile ediției Incoterms din 2020 și a oferit recomandări privind utilizarea acestora în contracte internaționale de vânzare-cumpărare.

Directorul Centrului de Mediere a CCI a RM, Dumitru Lefter, a fost formatorul  celui de-al doilea seminar cu genericul ”Contractarea internațională și derularea afacerilor” în cadrul căruia s-a discutat  despre  negocierea contractelor și  soluționarea conflictelor prin mediere și arbitraj.

”Modalități de finanțare a activităților de export. Beneficii și avantaje” a fost titlul ultimului seminar, iar în calitate de expert a fost Galina Vasilița, Șef Departament Vânzări IMM din cadrul MAIB.

Notă: Academia Exportatorului reprezintă o platformă de servicii de consultanță și traininguri specializate oferite exportatorilor cu experiență, cât și companiilor care doresc să își extindă activitatea pe noi piețe. Într-o lume globalizată, internaționalizarea afacerii trebuie să intre în preocupările oricărui antreprenor, fie că vorbim de o afacere la început sau de una aflata la maturitate. 

Distribuie acest articol: