Seminarul online ”Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerii”

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Creditreform România au organizat, astăzi, 17 septembrie 2020, seminarul online ”Soluții inteligente pentru dezvoltarea afacerii”. 

Participanții seminarului au beneficiat de informații ce țin de:

  • Bazele de date care cuprind companii din România și străinătate;
  • Platforma de Monitorizare Creditreform, care este un software conectat la toate sursele oficiale de verificare a companiilor din România. Astfel, prin intermediul alertelor pe email și ale accesului în Platformă se poate vedea orice modificare apărută de la date financiare, datorii la stat și contracte cu garanții până la dosare deschise în instanță.
  • Rapoartele de bonitate (raport de credit), care reprezintă o imagine completă asupra profilului companiei subiect și se constituie în cel mai util instrument în managementul de risc. În cadrul raportului de bonitate sunt analizate toate informațiile importante referitoare la capacitatea de plată, de la lichidități, cifră de afaceri și structura capitalurilor până la comportamentul în plăți și caracteristici structurale cum ar fi forma legală. Fiecare aspect este individual apreciat iar rezultatele sunt comasate în doi indicatori, INDEXUL DE BONITATE și LIMITA DE CREDIT recomandată.
  • Recuperarea de debite de la companii din străinătate. Toate companiile, dar cu precădere transportatorii, care întreprind relații comerciale cu firme din străinătate, întâmpină dificultăți în recuperarea facturilor. Astfel, realizează cât le este de străin mediul legislativ din țara debitorului, în contextul unei lipse de comunicări verbale și scrise cu debitorul în limba acestuia. Ca și soluție, Creditreform oferă asistență profesională în recuperarea debitelor pe cale amiabila și în instanță pentru toate cazurile în care debitorul dvs. este localizat in străinătate.

În total, din Republica Moldova, au participat cca 40 de persoane.

Distribuie acest articol: