Sesiune de informare on-line! Tematica „Procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene (Regulamentul adaptat PRAG UE)”

viber_image_2020-04-09_11-53-14

La 9 aprilie 2020, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în calitate de partener al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a organizat o sesiune de informare on-line cu tematica „Procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene (Regulamentul adaptat PRAG UE)”.

În deschiderea evenimentului, vicepreședintele CCI, Bîlba Mihai a menționat: „Scopul primordial al evenimentului este acordarea sprijinului complementar sectorului privat, pentru a facilita participarea întreprinderilor din domeniul construcțiilor civile la licitațiile publice inițiate de Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ cu finanțare din Uniunea Europeană în domeniile: aprovizionarea cu apă, canalizare (AAC) și eficiență energetică în clădirile publice (EE)”. De asemenea, el a menționat despre lansarea licitațiilor internaționale privind executarea lucrărilor de construcție pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice și a lucrărilor de construcție pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare. Informație care poate fi accesată pe pagina online a CCI RM https://chamber.md/sectiune/anunturi-licitatie/, precum și pe paginile oficiale ale ADR Sud, Centru, Nord.

Dietrich Hahn, șef Unitatea de Implementare a Proiectelor din cadrul proiectului GIZ/MSPL, a apreciat cooperarea cu CCI, cât și interesul participanților de a se informa privind proiectele de eficiență energetică, aprovizionare cu apă și canalizare cu finanțare externă.

Potrivit agendei, în cadrul sesiunii de informare, expertul din România, Carmen Dăscălescu, a abordat subiecte precum: procedurile de atribuire a contractelor, criterii de excludere, penalitățile administrative, criterii de selecție și atribuire a contractelor, anularea procedurilor de achiziții publice, căile de atac, clauzele deontologice, contractele de lucrări (tipurile, etapele, oferta). De asemenea, au fost examinate provocările frecvente care le întâmpină ofertanții/operatorii economici în procesul de elaborare și depunere a dosarelor de licitație.

Pe 10 aprilie 2020 va avea loc sesiunea de informare on-line „Crearea de consorții în atribuirea contractelor de achiziții publice conform Directivelor Uniunii Europene” cu participarea experților din România și Republica Moldova.

viber_image_2020-04-09_13-34-15

Notă: Activitatea este organizată cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinită financiar de Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol: