Sesiune de informare pe marginea Ghidului privind implementarea contractelor de lucrări publice

Peste 55 de reprezentanți ai companiilor de construcție în domeniul AAC, EE în clădirile publice și ai organizațiilor neguvernamentale au participat la o sesiune de informare on-line pe marginea Ghidului privind implementarea contractelor de lucrări publice.

La 8 octombrie 2020, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM, în calitate de partener al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a organizat sesiunea de informare on-line pe marginea Ghidului privind implementarea contractelor de lucrări publice. 

În deschiderea evenimentului, vicepreședintele CCI, Bîlba Mihai a accentuat că: „Ghidul privind implementarea contractelor de lucrări publice are drept scop de a furniza contractanților explicații și exemple aplicative despre cerințele impuse prin clauzele de contract și mecanismele procedurale adecvate din implementarea tehnică și financiară a contractelor de lucrări publice. Sperăm că toate informațiile prezentate, bunele practici și atenționările asupra posibilelor abateri, adresate în mod special părților implicate în administrarea contractelor de lucrări publice, fie persoane fizice fie persoane juridice, vor încuraja părțile să-și exprime interesul major în aplicarea mecanismelor eficiente de administrare a contractelor de lucrări publice și în activitățile conexe din implementare.”

Constantin Enciu, consultant național în dezvoltarea capacităților Unitatea de Implementare a Proiectelor din cadrul proiectului GIZ/MSPL, a menționat despre cooperarea cu CCI, dar și despre interesul participanților de a se informa privind proiectele de eficiență energetică, aprovizionare cu apă și canalizare cu finanțare externă.

Potrivit agendei, în cadrul sesiunii de informare, expertul din România, Carmen Dăscălescu, a abordat subiecte ce țin de legislație; părțile implicate în contract; realizarea contractelor de lucrări publice; modificarea contractelor de lucrări publice; plăți; medierea disputelor; recepția lucrărilor; listele de verificare și repere în elaborarea listelor de verificare, etc. Proiectul Ghidului privind implementarea contractelor de lucrări publice poate fi accesat https://chamber.md/achizitii-publice/achizitii-publice-ghidul-ofertantului/..

Pe 09 octombrie 2020 va avea loc sesiunea de informare on-line cu tema: “Procedurile de achiziții publice conform regulilor Uniunii Europene (Regulament adaptat PRAG UE)”.

Informația despre licitațiile internaționale privind executarea lucrărilor de construcție pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice poate fi accesată pe pagina on-line a CCI RM https://chamber.md/sectiune/achizitii-publice/, precum și pe paginile oficiale ale ADR Centru și Nord.

Notă: Activitatea este organizată cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și sprijinită financiar de Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol: