Un membru al CCI a RM a organizat un Festival Gastronomic

DSC_5199Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a participat astăzi la cea de-a III-a ediție a Festivalului Gastronomic ”Deliciile Toamnei”, cu genericul ”La Moldova toamnele sunt la fel ca mamele”, desfășurat la Chișinău.

Evenimentul care a întrunit reprezentanți ai Camerei, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, profesori, maiștri- instructori și sute de elevi, a fost organizat de un membru activ al CCI a RM- Şcoala Profesională nr. 2 din Chişinău.

Prezent la eveniment, Sergiu Harea a spus că CCI a RM colaborează cu Şcoala Profesională nr. 2 din anul 2006: ”Când vorbim despre Şcoala Profesională nr. 2, ne referim de fapt la multă muncă și dorință de a pregăti cadre calificate pentru economia națională. Un exemplu bun este dotarea atelierelor de instruire cu utilaj tehnologic la meseriile: cofetar și bucătar. Astfel, CCI a RM, prin intermediul unor proiecte au contribuit ca elevii să-ți poată folosi pe deplin competențele căpătate. Cu mândrie menționez că sunteți printre instituțiile care implementează Învățământul Profesional Tehnic, în Moldova. Totodată, mă bucur că aveți o cooperare fructuoasă cu alți doi membri ai instituției camerale, care implementează învățământul dual, iar elevii- ucenici însușesc meseria la locul de muncă, de rând cu ceilalți angajați”. Președintele CCI a RM le-a dorit atât cadrelor didactice, cât și elevilor, perseverență în ceea ce fac cu multă dăruire”.

Vitalie Belîi, directorul interimar al Şcolii Profesionale nr. 2 din Chişinău a declarat că 795 elevi își fac studiile la diferite meserii, iar în anul de studii 2019-2020, în cadrul institutului de învâțământ au fost înmatriculați 365 de elevi, ceea ce denotă interesul sporit față de această instituție și de rezultatele obținute de tineri.

Notă: ”Şcoala Profesională nr. 2  este în cooperare duala de 3 ani, cu companiile: Panilino și Fidesco.”

Distribuie acest articol: