Workshop-ul ”Dezvoltarea resurselor umane proprii prin prisma învățământului dual. Istorii de succes”

DSC_2157Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), cu suportul Agenției de Cooperare a Germaniei (GIZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) a organizat joi, 16 mai 2019, Workshop-ul cu tematica: ”Dezvoltarea resurselor umane proprii prin prisma învățământului dual. Istorii de succes”.

În cadrul evenimentului, ICS DRA Draexlmaier Automotive SRL și Școala Profesională nr. 5 din Bălți; ÎCS Grip- Engineering SRL și Colegiul Tehnic UTM; Blacksea- EMS SRL și Colegiul de Inginerie din Strășeni și-au prezentat istoriile de succes în urma cooperării pe care o au, în domeniul învățământului dual. De asemenea, instituțiile de învățământ și întreprinderile sus menționate, au oferit sfaturi și exemple de bune practici celor 12 companii care au depus scrisori de intenție și din luna septembrie 2019, vor implementa această formă de învățământ la organizațiile pe care le conduc.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost prezentat Ghidul privind organizarea și implementarea programelor de învățământ dual pentru agenții economici.

Notă: ”Evenimentul a făcut parte din ”Industrial Suppliers & Engineering Forum”, ce s-a desfășurat în perioada 15-16 mai 2019, la Chișinău”.

Distribuie acest articol: