Președintele CCI a RM a avut o întrevedere de afaceri cu omologul turc Rifat Hisarcıklıoğlu

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a găzduit astăzi o delegaţie de 13 oameni de afaceri din Turcia, conduși de către Ambasadorul Turciei la Chișinău Hulusi Kilik și Președintele Uniunii Camerei de Comerț din Turcia (TOBB)  Rifat Hisarcıklıoğlu.

Președintele CCI a Republicii Moldova Sergiu Harea  a familiarizat delegația din Turcia cu activitățile preconizate pentru următoarea perioadă și sectoarele prioritare ale economiei naționale, menționând totodată, că între Camera de Comerț și Industrie a RM și Turcia au fost încheiate  de-a lungul timpului 9 acorduri de colaborare, care au contribuit la dezvoltarea relaţiilor comercial-economice dintre cele două state.

În acest context, Sergiu Harea a mulțumit omologului turc pentru suportul acordat în cadrul Misiunii Cumpărătorului, la care participă anual zeci de antreprenori autohtoni.

Rifat Hisarcıklıoğlu a menționat că scopul vizitei lor în țara noastră este de a analiza posibilitățile pe care le oferă colaborare cu businessmenii autohtoni. În această ordine de idei, Rifat Hisarcıklıoğlu a dat asigurări că va susține instituția camerală din RM și schimbul de experiență dintre colaboratorii Camerei.

În cadrul întrevederii, s-a discutat și despre vizita unei delegații de oameni de afaceri din Turcia la Expoziția națională “Fabricat în Moldova”, iar antreprenorii din țara noastră vor merge în Republica Turcia cu standul de țară “Republica Moldova Prezintă”.

Volumul comerţului exterior pentru primele 7 luni ale anului 2017 a înregistrat suma de 222 milioane dolari SUA, fiind în creştere cu 16,35% comparativ cu perioada similară a anului 2016.

Exportul în Turcia a înregistrat suma de circa 60 milioane dolari SUA, înregistrând o majorare de peste 38% comparativ cu perioada ianuarie-iulie 2016.

Importul din Turcia în primele 7 luni a ale anului curent a constituit 167,14 milioane dolari SUA fiind în creştere cu circa 10,5% în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2016.

Distribuie acest articol: