Agenții economici din filialele CCI participă la sesiuni de informare despre comerțul cu Uniunea Europeană

IMG_1944În perioada mai- iulie curent, agenții economici din cele 9 filiale ale Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) participă la  sesiuni de dezbateri și instruiri în domeniul comerțului în cadrul Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE (DCFTA).

Evenimentele la care participă reprezentanții autorităților publice și experții  locali vin să răspundă întrebărilor membrilor CCI a RM abordate în cadrul focus grup-urilor regionale desfășurate în luna ianuarie 2018 dar și ca urmare a identificării necesitaților de informare și instruire a antreprenorilor din țara noastră.

Workshop-ul intitulat  „DCFTA INFO Business: Întreabă Expertul” a fost organizat până în prezent în raioanele: Anenii Noi, Ialoveni, Orhei, Soroca și la Hâncești și au adunat peste 200 de agenți economici autohtoni, care au fost informați despre facilitățile și oportunitățile DCFTA, procedurile de export, acces și instrumente de finanțare. Participanții au primit răspunsuri la cele mai actuale subiecte ce țin de promovarea produselor autohtone pe piața UE, standarde și certificări, dezvoltarea competitivității și facilitarea exportului.

Pe parcursul următoarelor săptămâni, încă 6 evenimente similare vor fi organizare la Filialele Camerei din Bălți, Edineț, Tighina, Ungheni, Cahul și Găgăuzia. (calendarul evenimentelor puteți accesa pe pagina CCI a RM la rubrica evenimente).

Sesiunile de informare sunt organizate în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană  „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere /Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) în Republica Moldova.

 

Distribuie acest articol: