Cum poţi deveni membru al CCI a RM?

3 pasi MEMBRU CCI

Conform Legii nr.393 din 13.05.1999 ”Cu privire la Camera de Comerţ şi Industrie” toți agenții economici, asociațiile de întreprinderi și persoanele fizice înregistrate în calitate de subiecţi ai activităţii de întreprinzător, pot deveni membri ai CCI a RM.

Statutul de membru poate fi acordat întreprinderilor din diferite domenii, precum comerţ, industrie, transport, construcţii, prestări servicii, reprezentanților business-ului mic, mijlociu și mare, etc.

Pentru a obține statutul de membru, agentul economic trebuie să parcurgă următorii pași:

Completarea cererii și anchetei conform modelului:

semn contacte (2)Model de CERERE

semn contacte (2)Model de ANCHETĂ/ АНКЕТА

Anexarea documentelor despre întreprindere:

  • Informații succinte despre domeniile principale de activitate, după caz, pot fi prezentate suplimentar, produse promoționale (broșuri, cataloage, prospecte, liste de prețuri, etc.); logo, marca comercială (versiune electronică);
  • Copia certificatului de înregistrare a întreprinderii sau antreprenorului individual;
  • Extras din Registrul de stat al persoanelor juridice.

După examinarea actelor de către instituția camerală, agentul economic va primi documentul de plată pentru taxa de înscriere și cotizația de membru:

  • Taxa de înscriere în cuantum de un salariu minim pe ţară;
  • Cotizația de membru- se achită anual, până la data de 30 decembrie 2019, după cum urmează:

cot 15Eliberarea documentelor ce confirmă statut de membru

certificat cciAcordarea calităţii de membru al CCI a RM se efectuează în baza deciziei Biroului Executiv al Camerei de Comerț și Industrie

Agentului economic care a devenit membru al CCI a RM  i se eliberează Certificatul (anexa 1) și Carnetul de Membru (anexa 2) al CCI a RM, conform modelului stabilit.

Concomitent, se efectuează includerea noului membru și a informației despre acesta în baza de date a membrilor CCI ”Registrul Membrilor Camerei de Comerț și Industrie”, publicat pe pagina web www.chamber.md, la rubrica «Membri».

Pentru detalii și întrebări suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: [email protected] sau la numărul de telefon: 022 233 244. Persoană de contact: Anna Nicolai.

semn contacte (1) Anexa 1 (Certificatul de membru) din Regulamentul privind modalitatea de obținere, încetare și evidența calității de membru al CCI a RM.

semn contacte (1) Anexa 2 (Carnetul de membru) din Regulamentul privind modalitatea de obținere, încetare și evidența calității de membru al CCI a RM.

Vedeți ce avantaje oferă statutul de membru al CCI a RM